KWEEKCENTRALE DE SKALAAR
GENT • De Skalaar ontstond in 1991 als hulptelefoon voor mensen die problemen hadden met hun aquarium. Deze problemen konden meestal in verband gebracht worden met ofwel algen ofwel visziekte / sterfte. Heel gauw kwam de vraag naar gezonde en betaalbare vis.

De Skalaar werd omgedoopt tot KWEEKCENTRALE De Skalaar.

Ikzelf kweekte enkele soorten dwergcichliden en speciale levendbarenden, tal van andere soorten vonden we bij partikuliere en later ook professionele kwekers.

Deze vissen bieden tal van voordelen: Ze zijn vaak veel sterker en gemakkelijker aan te passen in onze aquaria omdat ze op ons water gekweekt zijn met voeding van bij ons.

Anderzijds worden deze gekweekte vissen vaak met veel meer zorg omringd dan in de grote kwekerijen waar het vooral om hoeveelheid en winstmarge gaat. Om nog maar te zwijgen over de omstandigheden hoe vissen vanuit het wild gevangen genomen worden en op welke manier ze verpakt en getransporteerd worden.

Door de jaren heen ontwikkelden wij een netwerk van partikuliere en professionele kwekers die we zorgvuldig selecteren om een zo groot mogelijke variatie te kunnen aanbieden en om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden.
 
0032.498 51 85 36
Openingsuren :
MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
dinsdag 20.00 - 22.00
woensdag 13.00 - 18.00
vrijdag 20.00 - 22.00

zondag 10.00 - 17.00
Pantserschipstraat 17
9000 Gent
breng me hierheen